CV

Sofia Heinonen b.1987 Eskilstuna/Jönköping

Lives and works in Stockholm, SE

Education 

2020-2022 The Master's programme in Fine Art, Konstfack University of Arts, Crafts and Design (SE) 

2014-2017 The Bachelor´s programme in Fine Art, The Universitetet of Bergen (UiB), NO  

2013-2014 Gerlesborgsskolan 2, Stockholm 

2012-2013 Ölands konstskola 1 

Solo exhibitions

Upcoming: 230331-230611 Gummifabriken, Blickfånget Värnamo

Upcoming: 230117-230318 Restaurang Riche, Stockholm

2022 Masterexhibition Fuktig, stilla, vagga at Galleri Konstfack, Stockholm  

2020 Bergdala galleri, Växjö 

2020 Konstnärshuset Svavel, Jönköping 

2019 Galleri Sander, Linköping

2019 Galleri Helle Knudsen, Stockholm 

Group exhibitions 

2022 Spring exhibition at Konstfack, Master degree exhibition, Stockholm 

2021 Hjorten skulpturpark, Ahlsellparken i Hjorthagen 

2021 MA1 Group Show, Konstfack University of Arts, Crafts and Design 

2021 GAZE // GALLERI THOMASSEN, Göteborg  

2020 SEART, at No picnic studio, Stockholm  

2020 Vestlandsutstillingen - Jugendstilsenteret & Kube, Ålesund, Sogn og Fjordane Kunstmuseum, Førde, Haugesund Billedgalleri, Haugesund, Kunsthall Stavanger, Kunsthuset Kabuso, Øystese, Kunstgarasjen, Bergen. (NO)

2019 Passagen Linköpings konsthall, Linköpings kommuns konstinköp. 

2019 Charlottenborg Forårsudstilling, Kunsthal Charlottenborg, Copenhagen (DK) 

2019 GIFC // Velvet Ropes- Gallery Steinsland Berliner, Stockholm and Galleri Golsa, Oslo (SE, NO) 

2016 Music and Arts. The Royal Institute of Art, Stockholm 

2015 Galleri s.e Bergen, in collaboration with Thomas Pihl (NO) 

Grants

2022 Eva och Hugo Bergmans fond, Konstakademien  

2022 Helge Ax:son Johnsons Stiftelse

2021 Jönköpings Borgarekassa och Bjuggska Fonden

2020 Helge Ax:son Johnsons Stiftelse

2019 Jönköpings kommuns kulturstipendium 

2017 Lions Club stipendiefond

2016 Jönköpings Borgarekassa och Bjuggska Fonden

2015 Huskvarna stads jubileumsstiftelse, Jönköpings kommun 

2013 Jönköpings Borgarekassa och Bjuggska Fonden 

 

Represented

Jönköpings kommun

Region Kronoberg 

Region Jönköpings län

Norrköpings kommun

Linköpings kommun

Handelsbankens konstförening

Nordea konstförening

SEB konstförening

Apotekets konstförening

Pedagogical work, artist talk  

2022 Guest teacher, workshop in painting, Ölands Konstskola 

2017- Art guide at Sven-Harry's Art Museum, Stockholm 

2020 Artist talk, Konstnärshuset Svavel, Jönköping 

Membership

KRO Konstnärernas riksorganisation 

SMKF- Smålands konstnärsförbund

BUS- Bildupphovsrätt

Bibliography 

2022 Omkonst Konstfacks vårutställning, recension Susanna Slöör 

2022 C-print: Degree Exhibitions Season: Konstfack

2022 Daily Lazy: Sofia Heinonen at Galleri Konstfack, Stockholm, SE

2020 Bergens Tidene, recension Renate Rivedal 

2020 Jönköpings Posten, recension Ulla Strängberg 

2020 Växjöbladet/ Kronobergaren  

2020 Smålandsposten, recension Thomas Lissing 

2020 Smålands Dagblad, Vetlanda-Posten och Tranås Tidning 

2019 Östgöta Correspondenten, recension Christer Fällman

Catalogues

2022 Konstfack vårutställning/Degree exhibition

2021 Onwards and upwards, I guess. MFA 1 Konstfack 

2020 Vestlandsutstillingen, Norway  

2019 Charlottenborg Spring Exhibition